Hűtőköri cserék

Múltkorában említettem már, hogy könnyezik a vízpumpa, illetve azt is említettem hogy a fűtéscsap szivárgás miatt ki lett iktatva.
Nos András barátom segítségével a műhelyében ezek is orvosolva lettek a tegnapi napon.
A drágábbik vízpumpa lett kiválasztva a VDF-ben, ez tűnt szimpatikusnak. Igaz, hogy az autóalkatrészklubtól rendelve olcsóbb lett volna a vízpumpa maga, de a postaköltséget is beleszámítva ugyanott lettem volna... Ez csak akkor biznisz, amikor több tételre van szükségem.
Így a VDF maradt a beszerzési forrás ez esetben.
Fűtéscsappal volt szopás, de András barátom rutinosan vette az akadályt. :)
Ez a legutóbbi csomaggal lett rendelve az autóalkatrészklubtól, és MasterSport név alatt fut. Hogy őszinte legyek többet várok tőle, mint a jelenleg kapható gyári utánzatoktól, mert mint hallom azok nem sokat bírnak.
A rendszerben frissítve lett a nedű is.

Elhatároztam, hogy lecserélem a teljes fékfolyadék mennyiséget, úgyhogy ez a közel jövő feladata, mivel már legalább 4 éves a cucc benne. S mint tudjuk erőteljesen befolyásolja a képességeit az általa megkötött légnedvesség.
Úgyhogy a kövi teendők: futóműállítás, féklötyi-csere, és még augusztusban szeretném megoldani az alvázvédelmet, mert az anyósoldalon eléggé védtelen a padlólemez. Ehhez viszont Robikával lenne jó egyeztetni, mert ha már taknyolunk akkor érdemesebb lenne egy füst alatt azt is megoldani amelyiket neki kell esetleg.

Köszönöm B. András barátomnak a szakszerű segítséget! ;)
Jövök egy sörzsiráffal! :)

 

Ui.: Ha már az ékszíjkör bolygatva lett, hát egyúttal az ékszíj is cserés lett. Végül is négy éve alaphangon rajta volt, nem kell azt megvárni míg elhalálozik... Nem tétel, ráadásul volt is egy új tartalékban. ;)

Az új vízpumpa

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!