Általános átnézés

Km óra: 76741

Az autó probléma nélkül üzemel.
De régóta át akartam már nézni, illetve nézetni, hogy milyen általános állapotban van, vagy mire kell számítsak...
Most sikerült csápos lehetőséget produkálni, így alaposabban meg lehetett a kontrollt ejteni.
Az alváz nagyon oké, rozsda nincs. Gyári védelemmel rendelkezik csupán, ennek ellenére nagyon szép az alja. Ha már úgy alakult és hozzáfértem, átkentem egy polimer bevonattal a küszöbök alsó peremét, összetételeket, és a tanktartó pántokat. Egy vékony plusz réteg jól jöhet.
A fékek még gyáriak, bár a betéteket előre már 3 éve beszereztem, eddig nem volt indokolt cserélni. Na most már az!
Még van bennük vagy 2000 km, de mindenképp cserések. A tárcsa nem feltétlenül lenne cserés, de azért eléggé peremesek, így kap újakat. A betétek gyári Lada betétek lesznek, a tárcsák Bosch.
A hátsó fékek első körben takarítva lesznek, mert eléggé fent fog a kézifék. Ha a takarítás (és "önállító" ellenőrzés) nem elegendő, akkor bowden állítás a hővédő pajzs alatt. Majd kiderül.
Stabilizátorok, csapszegek, szilentek nagyon jó állapotban vannak, nem lóg semmi. Toronycsapágyaknál már észlelhető némi feszkó, de még semmi aggasztó.
Hátra van még egy hosszbordás szíj csere is, ami a vezérlés cserekor elmaradt. Már ez is meg van egy ideje, csak lehetőségem nem volt a cserére.
Szóval összegezve csaknem 77 ezernél az első fékek cseréje lesz, és igazából ennyi.
Gyújtótrafók is még gyáriak, de már beszereztem az új szettet, legyen tartalékba. Ahogy a TPMS szenzorokat is, de még azok is bírják a gyáriak.
Mindenkinek további kellemeset!
Képek majd a szereléskor lesznek...
Linkai Petinek köszi a segitséget a tárcsák beszerzésében - is.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!