2011.10.19. Szerda

Hazahoztam a masinát a lakatostól.
Amit kértem megcsinált rajta, sőt még többet is. Azt kell mondjam, hogy örülök hogy egy ideig nincs ilyesmire gondom. Bár tisztában vagyok azzal, hogy már a tornyok fognak következni meg ilyesmi kényes helyek - mivel ez többek között még érintetlen... :O
Az ajtók kritikus részei lettek kivágva és foltozva, teljes jobb oldali küszöb csere, ideértve a hátsó emelőbakot is és a padlólemez egy része a jobb oldalon. Aztán lealapozta a srác, és kifújkálta az üregeket fáradt olajjal. Ezt egyébként tavasszal már jó időben megfogom vele ismételtetni, mert most azért annyira már nem akart kúszni a trutyi. :( ;)
  Csak ez az átkozott por mindenütt... Kívül-belül fémpor... Gyűlölöm! :@
Az eredeti terv az volt, hogy a mai napon belső, külső takarítás, aztán festés.
Végül mivel kellőképpen hulla vagyok kénytelen voltam belátni hogy nem fog ez beleférni egy napba. Ezért próbáltam ésszerű sorrendet felállítani.
Így reggel amikor hazaértem lemostam kívül, áttöröltem, hagytam alaposan megszáradni. Aztán maszkolgatás és adtam neki színt. A gyönyörűtől távol áll ugyan, ,mert gittréteg nem került rá, de legalább egyszínű és a vizsgán sem fognak emiatt baszogatni hogy itt meg ott hólyagos.
 Úgy döntöttem a beltér porosan marad, így ha még sikerülne is festéknek bejutni az utastérbe, akkor az a porra szállva talán könnyebben eltávolítható. Belső takarítás majd valamelyik nap megtörténik, aztán mehetnek vissza a cuccok bele. ;)
Le lett még cserélve a váltóolaj, Castrol Manual 75W90es ment bele. Valami oknál fogva a legutóbbi rendelésem leadásakor csak 1 liter rendeltem. Aztán Robi megkérdezte amikor mentünk az autóért, hogy nem lesz az 1 lityi kevés egy picit?!
Hát dehogynem! Fingom sincs miért rendeltem egyet, amikor 1,35 liter kell a váltóba... Így még egy autósboltot útba ejtettünk, és vettünk még egyet csaknem háromszor annyiért, mint amennyiért a BGM küldi el nekem. :( Ez van!
Utólag már leesett, hogy azért rendeltem egyet mert volt még egy majdnem teli flakon nekem. Csak azt elkérte Robi 1-2 hónapja, aztán eszembe sem volt már cseredarabot beszerezni. ;) Mindegy, megoldódott. :)
 Valami oknál fogva megszűnt az alapjáratom. Nem kicsit bosszant, mert nem volt ilyen problémám! Egyenlőre nem tudtam e bibit elhárítani, úgyhogy ez is hátra van még. Aztán fékrendszer ellenőrzés és mehet vizsgára - elméletileg. ;)
  Köszönöm szépen Robinak a fuvarozgatást és az anyagbeszerzést, erőteljesen megkönnyítette a dolgomat. :) ;)
Ja, kerülnek fel poccsgumik a napokban, hátha kímélni tudom a taposókat azzal, hogy nem közvetlenül odacsapódik minden a kerekektől.
Egyenlőre ennyi... :)


A jobb oldal lakatolás után, már portalanítva Bal oldali korrekció Festés-imitáció után :D Ezt még gyakorolnom kell... Festés-imitáció után :D Ezt még gyakorolnom kell... Festés-imitáció után :D Ezt még gyakorolnom kell...

Kommentek

Grosso

Aham, akkor nekem is valami hasonló munkákat kell végeznem :) Bár most volt egy nagy volumenû melóm, hétvégén fejezõdik be, egy E36-os BMW-n két hátsó sárvédõívcsere, egy jobbos külsõ+belsõ küszöbcsere, taposó és nyúlványhegesztés. :)

Marczin János

Grosso #51934:
Egy BMW-n is kell ilyeneket csinálni?
Nem csak egy 22 éves Ladán? ;)
Na,majd akkor lesz másik autóm, ha ezek a gondok már nem lesznek gondok egy autón... ;) :D

KeMa

Szerintem jó lett az a festés :)

Mûszakihoz egy kalappal... ;)

Marczin János

KeMa #51936:
Köszike, remélem nem lesz probléma! :)
Még van egy szûk hónapom... ;)

Marczin Róbert

Huhh.... most hogy mondod, valóban rémlik valami váltó olaj. :( Bocsika, de ezt elfelejtettem. :(
Délután megnézem milyen lett a szekér, mert megint van egy doboznyi cucc, ;) Lassan csak összejön a kívánt mennyiség. Szombaton meg lehet hogy meg is lehetne próbálni a felrakást legalább egy részen.

Marczin János

Marczin Róbert #51938:
Hülye! Nem azért írtam, csak nem értettem magam...
Hétvégén takarítanom kéne a belteret. Már ha az idõjárás is úgy gondolja...
Arra gondoltam, hogy a nagyját porszívózom, a szopós réseket kifújkálom kompresszorral, aztán törölgetek.
Ja! Fúróhegyeket hozzál már, a szõnyegszegõ díszléc helyeit kéne kifúrkálnom! Meg a mágneses csavi huzit. ;)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!