1 éves revízió

8614 km
Esedékessé vált az első, éves garanciális szervizelés. Nincs gond az autóval, megbízhatóan működik! Olajat én vittem, mert nem kívántam a szervíz által használt Shell Helixet. Ezért most Gazpromneft Premium L 10W40 olaj került bele. A szervízelés 19890 Ft-ba került.
Egy viszont biztos: a következőre olajszűrőt és légszűrőt is viszek, mert a számlán levő összeg feléért beszerezhető a gyári... ;)

Kommentek

Marczin Róbert

Ezt azz olajat nem ismerem csak hallomásból, de azt alapul véve, hogy biztosan nem a pajtában fejti és csomagolja IGOR...,
...gyakorlatilag sok olajnál csak a nevét fizettetik meg s nem a minőséget. :( Amíg lesz kenése egy motornak, addig menni fog (ez persze már nem mindegyikre igaz, mivel napjaink autójánál már előfordul hogy hivatalos tényállás szerint 300.000 km-nél az autó motorcserés, és ez teljesen normális, mert oly mértékű kopás és nyúlás jelentkezik az adott márkánál, hogy a motor szó szerint nem megmenthető...)
Szűrőnél befolyásoló tényező lehet a gyártó szintén, valamint hogy az adott pollenszűrő szenes alapú-e vagy sem, mert a szenesek drágábbak, és nagyságrendileg (persze ez is autómárka függő) 2500.-7000.- Ft között mozognak. Hivatalos nyelvek beszéde szerint klímás autóba csak szenes alapút illik... nem hivatalos nyelvek szerint, én átlag 4-6 havonta cserélem, így nincs kellemetlen szag és nem is párásodik az autó a simával sem, és belekerül talán 1000.- Ftba is.
Olajszűrőt nem néztem ugyan, de gyanítom hogy ha 20-30 éven át nem variált a Lada gyár, akkor itt sincs túl bonyolítva, sőt talán még egyezés is lehet. ;) Egy mágneses olajszűrő meg legrosszabb esetben is megáll 1600.-Ft- ban. De neked úgy sem a legrosszabb eset alapján számolunk ;)

Marczin János

Marczin Róbert #56569:
No igen.
Mondjuk jelenleg azon vagyok, hogy inkább leviszem majd szervizelni Nyíregyre.
Ma a 37-esen 110-nél alig észrevehetően beszitált a kormány.
Szerencsen megálltam a Tesco parkolóban, és a jobb első kereket lehúztam normálisan, merthogy nem volt...
Szakszervíz rulez.
Mindig ellenőrizni szoktam, most nem tettem. De vajon feltűnt volna az alig érzékelhető szitálás a nők legtöbbjének és némely férfitársunknak akár?
Ezt kell elvárnom egy kötelező, garanciális szervizeléskor egy szakszervízben?
Kurvára nem...
Majd mesélek alkalomadtán.

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!