2011.06.17. Péntek

Esedékessé vált az olajcsere, így egy kalap alatt több mindennel együtt leadtam a rendelést a BGM-nek. ( http://www.autoalkatreszklub.hu/ )
 A mai napon meg is jött a csomagocska.
Tehát olaj lecserélve 144277 km-nél, végülis 10W40 Castrol Magnatec lett rendelve, mivel utólag kaptam a konkrét és független infót, hogy tök mindegy 0W40 vagy 15W40 - szivárgás ha nem volt a 15-össel, akkor a nullással sem lesz mivel a meleg oldal ugyanannyi. Ezért ugyanannyira fog melegen elvéknyulni. A hideg oldal télen nyom a latba sokat, illetve nem sűrűsödik meg annyira hidegben álláskor. Tök egyértelmű, mégis annyira belebonyolódtam a témába, hogy teljesen tanácstalan voltam. Már mindegy, ezt kapja. Majd legközelebb kap 5-öst. ;)
 Kapott a tengelykapcsoló és fékpedál is pedálgumit, mivel eddig nem volt.
Rendeltem hajtómű-olajat is, még azt sorra kerítem elvileg holnap.
Jött a pakkban még olasz AC, AC tömítések, levegőszűrő, bordás ékszíj tarcsiba, Champion gyertya-szett, gyújtáselosztó-rotor (Bakony művek), 4 db német fékbetét.
Vennem kell még kerékcsavarokat, s hátra van még mindenképp egy futóműállítás.
Folyt. köv.
Óraállás A rendelt cuccok Olasz AC Gyertyaszett Új szelepdekli-sapka Olaj, légszűrő betét Váltó-olaj Lettek pedálgumijaim! :) :)

Kommentek

Grosso

Jó cuccok!

Lehet hamarosan /augusztus eleje/ lesz egy ladám nekem is :D De még nem kiabálom el :D

Marczin János

Grosso #51058:
Csak nem?! :) :)
Halmozod az élvezeteket? :D

Buszos Petya

Mondjuk hiába ugyanannyi a melegoldali viszkozitási indexe a két olajnak, attól még a konkrét, centistokes-ban mérhetõ viszkozitási érték eltérhet. Érdemes megnézni az adatlapot is. Egyébként ha kicsit csipegeti is a 10W-40-est, akkor sincs gond, maximum utántöltögetsz, oszt csá...

Marczin János

Buszos Petya #51102:
A 10W40-tõl nem aggódom.
0W40 illetve 5W40 volt a kérdéses.
Ha hamarabb tisztázódik bennem a kérdés, akkor most 5W40 lenne benne. De majd legközelebb... És akkor legalább valós lesz a tapasztalat, nem csak elméleti. ;)

Buszos Petya

Marczin János #51116: Nekem a Zalfában 10W-40-es szintetikus cucc volt eddig, az elõzõ tulaj 15-össel használta, de mondtam, hogy szarok az olajfogyasztásra, a hidegoldali kenõképessége legyen jó. Kicsit ette is. Most nyárra szintetikus 20W-60-as van benne, ebbõl egy millilitert nem fogyasztott.

Marczin János

Buszos Petya #51138:
20W60?
A versenyautókba tesznek olyat... :D

Buszos Petya

Marczin János #51143: Mé' ez nem az? :)

A 10W-40-es az hajlamos volt elmelegedni, egy félszintetikus 15W-50-es lett volna az egyik alternatíva, csak annak a hidegoldali kenõképessége eléggé ergya volt, ennek a szintetikus 20W-60as Seléniának viszont elég tûrehetõ az is. Üzemi hõfokon nagyon fasza, és ezt nem is csipegeti.

Marczin János

Buszos Petya #51151:
Te tudod... :)
Mindenesetre télre ne hagyd benne - ha rám hallgatsz!
Megnehezítené a hidegindítást a "mézolaj". ;)

Buszos Petya

Marczin János #51152: Na ja, a téltõl meg a mínuszoktól kicsit tartok én is. Ha nem épp a nyári szezon elõtt cserélek olajat, akkor kétszer is meggondoltam volna a Selénia HPX-et.Õszre meg úgyis benne lesz az a kb. 8 ezer km, ami után jön az olajcsere...

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!