2010.06.12. Szombat

Végre ...

2 hónap állás után sikerült ragasztott szélvédőt bontózni .
Hála Robi közbenjárásának ,amint visszahúzódott az ár a területről ,meg is jelentünk a telepen . A szélvédő mellett elhozásra került még a két első fényszóró , a jobb oldali visszapillantó tükör és a fiam grátisz elhozott még egy gyári szerelőlámpát ... :)
 Robika ismét bizonyította alkudozó képességét - amire én jóformán képtelen vagyok . :)
Nos ,hazaérve megcsörgettem a szélvédőst - akinél Robi az Ignácot csináltatta ,mégis vállalja-e szombatra ,s ha igen akkor milyen áron . Mondott rá 4000-et ,amire - bár Robi sugallta hogy tegyük be mi - azt mondtam nem pénz ,és már ők csak csináltak ilyesmit .
  Hát kurvára nem bántam meg ,szoptak vele olyat mit egy torkosborz ! :O
Először a kédert nem sikerült igazán a helyére tenniük ,aztán mikor végre a tanácsunkat elfogadták - hogy a lágyított rész kerüljön már pontosan a felső sarkokra - harmadszorra sikerült betenni . Erről az jut eszembe ,hogy azok az emberkék akik a mai korszerű autókkal tanulnak vezetni ABS ,ASR ,menetstabilizátor meg a többi helyettem gondolkodó dolog segítségével ,hogy a picsába védenének ki egy Polskis ,Ladás stb. véletlen megcsúszást télen autózva ?! Sehogy .
Szerintem ők is ebben a cipellőben járnak . Profik a ragasztásos módszerrel rögzített szélvédők cseréjében ,de a jó öreg kéderes játék kifogott rajtuk .
Végül nagy nehezen bekerült a feszítő is ,mihelyst került egy ismerősüktől segédeszköz ami kimondottan ehhez való .
A lényeg ,hogy bent van és szép lett . Olyannyira ,hogy muszáj leszek befektetni a hátsó szélvédő újra kéderezésére is ...
A feszítő hosszából szándékosan nem lett levágva ,pár napot így marad . Ha esetleg még zsugorodna a húzgálások és nyomogatások miatt ,akkor utólag ne maradjon rés lehetőleg .
 A szélvédősnél meg lett ragasztva a hátsó ajtó ablakemelő lemezke is az üveghez .
Ők is elképedtek ,hogy egy kis lemezke ragasztódik az üveglaphoz és az mozgatja .
Mondtam ,én is betérdeltem amikor szétszedtem ,mivel arra számítottam mint a körlámpásoknál volt régen - a sínes megoldásra . Remélem ez is jó lesz ezután ,még hagyom ezt is pár napot pihenni.
 Kicseréltem még a jobb oldali tükröt amit a bontóból hoztunk ,mert a régi állítótengelye eltört ,meg már ki is volt kopva így minden ajtózárásnál elállítódott .
  Muszáj vagyok felgyorsítani a teendőket ,mert kerek 1 hónapom van . Ugyanis a cég az országos verseny mellékjutalmaként rendelkezésünkre bocsájtotta a Balatonboglári üdülőjét ,így július 11- 21-ig ott leszünk a családdal .Nem sikerült úgy időzíteni ,hogy a nyári tali beleessen . Pedig akkor csak át kellett volna ugrani ,vagy még jobb esetben pont úgy jöttünk volna hazafelé és megtoldottuk volna még 2 nappal a nyaralást . No mindegy ...
Tehát hátra van még - nagy hirtelen ami eszembe jut - a kerék-projekt végére pontot tenni ,futómű ellenőrzés - ha szükséges állítás -,valamelyik kerékcsapágyamnak hangja van elől - ezt meglesni ,meg a fékeket átnézegetem ,mert a sok állás után nem az igazi ... Vagy csak ennyire elszoktam tőle ?! Majd kiderül ...
Új szélvédő - új kéder - új feszítő Ablakemelő-lemezke odaragasztva :) Utángyártott - mint látható - de ki nem szarja le ! A lényeg ,hogy nem robban a pofámba ... És a bontózott fényszórók . Enni nem kér és jó áron volt :)

Kommentek

obrotka gyula

Sokat dob az új feszítõ a kocsin.
Nekem a lapátok nagyon nem illenek a képbe, bár gondolom hatékonyságuk miatt vannak fenn.

Amúgy Valeot soha, Champion az isten. :)

Marczin János

obrotka gyula #45295:
Köszi ,sokat bizony ! Ezért döntöttem úgy ,hogy a hátsóra is sort kell keríteni .
Bizony ,hatékonyság miatt . Nagyon pöpecül töröl ,de kellesz rá retró légterelõ mert nagy sebességnél felmászni akar ... Nincs elfekvõben ? :)
Nem Valeo ,abban már tán Robi is csalódott - ha jól rémlik ...

obrotka gyula

Marczin János #45296:
Valeoval semmi baj sincs, csak szar fényszórókat, ablaktörlõket és kuplungokat gyártanak. :) :) :)

Légterelõnk nincs, de vaterán tuti akad. :)

Marczin Róbert

Egyre jobban tetszik a feszítõs cucc! ;)
Alkudozásra meg visszatérve, jobb is lehetett volna, ha nem követed el azt a farkas hibát, hogy elõveszed a pénzt és lobogtatod, mikor annál a résznél tartok, hogy nem lesz nálam Na nem baj, majd gyakrabban viszlek magammal ilyen helyekre, és belerázódsz, ahogyan Ata is belejött ahhoz képest hogy eleinte még el is pirult szerintem. :)
Gyulának ne hidd el amit ír, mert õ mindent a gyártóra fog, szerintem a fehér polskijának a Nankang gumijait a Valeo leányvállalata gyárthatta... ;) > ;) :D > ;) ;)

Horváth András

Marczin Róbert #45311:
Mi lenne, ha írnál egy "Praktikák alkudozáshoz" címû cikket a 126.hu-ra? Én is nagyon ovi szinten csinálom az alkudást, pedig jó lenne kicsit tanulni... Bár a sikerességhez lehet fel kéne szednem még 30 kilót meg 20 centit magasságra. :) :) :)
Csak mert Dorka faterja is hasonló paraméterekkel rendelkezik, és õ is egyetemi szinten alkud. :D

Marczin Róbert

Horváth András #45312:
He há dicsak more! Há nincsen a víribö az embörnek, akkó oszt kenderkóc. :) :D :)
Van még kérdésed? :D
Mai napig azon röhögök a legjobban többek között, amikor KG-val voltunk a Gyáli piacon, és megláttuk 8000.-ért asszem, a nyomatékkulcsot. Ott oszt volt minden, sok gyerekem van, keveset keresek, ebbõl élek kell a munkámhoz, neked is jobban megéri most 4000.- mint vársz sokáig és úgysem adok érte 8000,.et... Meg elhangzott az is, amikor vagy 3500.-nál jártunk, hogy nem is kell nekem ilyen, mi a picsát kezdjek vele?
Asszem 3000.-ért hoztam el akkor talán. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Ez ugyanaz az eset volt, mint amikor az Ukrán csókától vettünk "rázós kamu gumi rágót" annyira belejöttünk már a köcsögölésbe, hogy a csávónak rezzenéstelen arccal adtuk elõ, hogy nem ráz, hiába meghúzom, nézd meg. Megnézte, KG-val meg nyerítettünk, mert rázott. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KeMa

Marczin Róbert #45314: Jól rémlik, régrõl, fórumról, hogy te alkudtál a teszkóban is? :)

Marczin János

Marczin Róbert #45314:
Dili gyerek ... :D :D :D

Marczin Róbert #45311:
Hát igen . Ha egyszer beavatnál engem is ... Bár gondolom embere meg az adott pillanat válogatja az épp megfelelõ stílust ...
Amúgy elbasztam ,mert a pedálgumikat is elfelejtettem . A gátlókról meg a rugókról már nem is beszélve ... :(
De kibaszott meleg volt ...

KeMa #45316:
: o) : o)

Plósz Gyula

na végre :D :D

Kopányi Sándor

Gyáááá!!!
Frankón alakul a gép!!!

A tanfolyamon meg befosok :D Azaz Robi ;)

Marczin Róbert

Marczin János #45318:
Ha gondolod holnap megyek meló után fûtõmotort venni a Clioba. ;)

Bálint Károly

mi meg 16-26 között leszünk Fonyódligeten, részben Laceeeeékkal :) :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!