2009.11.20. Péntek

   Előre jelezném szándékosan nem írok neveket ,ill. olyan konkrét adatokat ,melyek esetleg bizonyos embereket kellemetlen helyzetbe hozhat. Ezért az egész kicsit sejtelmesen fog hangozni ,viszont a végére meg fogjátok érteni ,hogy valamilyen szinten kényszerűségből tettem . Megosztani meg azért szeretném ,mert ki-ki levonhatja az esetleg saját példából kiinduló konzekvenciát .
   Szóval X napja levizsgázott az autó. De közel sem volt olyan egyszerű ,ahogyan én azt gondoltam.
Legutóbb leírtam ,hogy elvittem előzetes átvizsgálásra ,ahol jelezték : Mehet úgy ahogy van vizsgára ,de az alját javítsam ki. Ugyebár ez meg is történt ,így nyugodt szívvel indultam a megbeszélt nap reggelén a szokásos helyre. Végig gurultam a vizsgasoron - minden fasza ! Már fülig ért a szám sejtvén ,hogy már csak a papír rész van hátra.
  Na ,ekkor történt a pofára esés !!! Közölték ,hogy a kormány nem gyári ( Polski Fiat-é ) ;                                                                         
                                                                          a felni nem gyári ( BMW lemez ) ;
                                                                          a szélvédőn van egy pár centis repedés ( a szélvédő szélén ,látótérbe nem feltétlenül esve ).
   Nem is lett volna gond ,csak éppen pontosan ezért vittem előzetesre ,hogy jelezzék ha valami nem smakkol. de erről akkor egy kukkot nem szóltak . Most arra hivatkozva kötöttek bele ,hogy szarozik a NKH ,ki akarja csinálni a kisebb állomásokat ,és mivel 3 kitűnő minőségű fényképet kell készíteni az autóról -nem merik így átengedni.
   Mondanom sem kell milyen szinten fagyott le a mosoly a pofámról ... :(
Így eredménytelenül távoztam a helyszínről. Megcsörgettem Robit ,mert gyári felnim még van is - de sem kormányom ,sem szélvédőm . Ő nemsoká vissza csörgött ,hogy beszélt a rallis cimbijével ,neki van kormánya meg szélvédője ( ami ugyan nem ragasztott ,de aranytartaléknak tökéletesen megfelel ) ,csak kocsikázzunk át az általa lakott településre ,amely tőlünk oda-vissza kb.50 km-re helyezkedik el. Sima ügy ,s már mentünk is . Ott megcsodáltuk az épülő VFTS-t is -nem kis nyálcsorgatással egybekötve részemről . :)
   Visszatérve otthonunkhoz Öcsikémnek eszébe jutott ,hogy van még neki egy ismerőse ( bár nehéz lenne megmondani ,hogy Ő kit nem ismer ) ,náluk is van műszakiztatás ,még őt megkérdezi . Így is tett ,majd indultunk is megmutatni az autót . Ott azt mondták ,hogy vigyük le másnap hagyjuk ott ,átnézik és vizsgázik. Annyit kértek ,hogy a gyári kormányt azért tegyem már be az anyósülés elé .
  Másnap levittük ,harmadnap délelőtt hívtak ,hogy kész a gép - menjek érte. Úgy Fityó kormányostul ,Bömös kerekestül ,hibás szélvédőstül ...
És mind ezért egy kanyi plusz pénzt nem kértek ! Mondták- minden rendben volt !
  A tanulság : ismerős ide -ismerős oda , jó állapot ide -jó műszaki jellemzők oda ,érdemes mostanában különösen körültekintően eljárva ,mindenre rákérdezve elvinni előzetesre ,mert bár nekem nem lett kidobva pénzem ,de ezzel az erővel ha már be lett volna fizetve a vizsgadíj ,akkor az az első ( eddig törzshely ) helyen el is úszott volna . Elég sok helyen inkább nem rizikóznak ,nehogy visszarendelés legyen belőle ,vagy rosszabb esetben állomás-engedély megvonás .
   Szándékosan nem teszek képet sem ...
Még jövő hónapban zöldkari ,mert végül is úgy döntöttem ,hogy miért rövidíteném meg akár egy hónappal is . Így majd érvényességi idő lejárta előtt viszem 1-2 nappal .

Kommentek

KeMa

Az a durva, hogy a mi subarunk az NKH-nál vizsgázott, és ott nem kötöttek bele semmibe. Pedig a gumi nagyobb, mint a gyári elõírt (12-es ez is, de a gumi átmérõre nagoybb), eléggé gányul volt "lakatolva" az alja, és a ködlámpa reléje is beszart a vizsga elõtt egy 5 perccel.

Marczin János

KeMa #39703:
Az a durva ,hogy azon a helyen ahol nem vállalták be azt mondták ,hogy elõttem pár nappal volt egy Opel amin szinte nem volt küszöb. Õk nem engedték ,pár napra rá az NKH simán átengedte. Ebbõl is látszik ,hogy a kisebb állomásokat szívatják ... :(

VadMacs

Nem ismersz valakit aki ért a Lada villamosságához (meg hogy mi hol van az irányjelzõvel kapcsolatban elrejtve a gépben) ? :)

Marczin János

Nem igazán értem ,hogy mire gondolsz konkrétan az irányjelzõvel kapcsolatban ...:(

Marczin János

VadMacs #39709:
Marczin János #39710:
Pü ment ,beszélgessünk ott ... ;)

Plósz Gyula

pü be majmondd már meg légyszi hogy hol voltak patkányok ;) :D
köszi,és ne csüggedj sok a patkány ember:(

Marczin János

Plósz Gyula #39713:
Dehogy csüggedek ,hisz megoldódott ! :)

Marczin Róbert

Hmmm.... kérdésedre visszatérve, pl "Kármen Elektra" (így ahogy mondom. :D ) még nem igazolta vissza a jelölésemet, tehát õ még nincs az ismerõseim között. ;)
Amúgy meg szarni bele, meg lett oldva, és ez a lényeg. Ráadásul szerintem jobban is jártál. ;) Majd viszünk egy csomagocskát azért mindenképpen, mert jók ezek a kapcsolatok. Most neked jött jól, nem olyan régen ugye Tamáséknak a verseny autó kapcsán. ;)
Az ilyen kapcsolatokat illik ápolni. ;)
És persze örültem hogy segíthettem. :)

Plósz Gyula

amugy most jut eszembe hogy mégegyszer átolvastam hogy amikor én vittem akkor beszélték pont ezt az nkh-s sztorit.ha gondolod pü be leirom h miért szopatják õket ;)

Marczin János

Marczin Róbert #39718:
Csomagocska : Mondtam , egyértelmû ! ;) És kösszike !

Plósz Gyula #39722:
No ,hajrá ! :)

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!