2009.07.16. Csütörtök

No ,kérem szépen ! Megtörtént a motorfelújítást követő 1000 km megtétele utáni olajcsere . / óraállás : 134270 km /
 Castrol Magnatec 15W 40 olaj ,Champion nagyszűrő ,szelepdekli-tömítés és motormosó adalék már egy hónapja beszerzésre került ,mert akciósan sikerült a BGM autóalkatrészklubtól megrendelni nagyon kedvező áron.
 Kívülről szép tiszta a motor ,olajfogyás 0 ( ami számomra még mindig nagyon szokatlan ,mert előtte 2 hetente a liter olaj befigyelt ), szelepdekli levétele után ott is kellemes látvány a tisztaság . Szóval olaj ,szűrőcsere ,majd szelephézag ellenőrzés -állítás ,láncfeszítés ,aztán összepakolás .
 Aztán futómű átnézés ,ekkor ért a villámcsapás ... A lengéscsillapító alsó szilentje egy az egyben ki nyomódott a helyéről és fém a fémmel keményen kontaktusban volt .Így hát nyomás vásárolni ! Sikerült készletben meg venni a két oldali szilentet és a lengés csillapító felső rögzítésénél feladatot teljesítő gumiágyakat . Ha már ott jártunk rákérdeztem ,hogy véletlenül nincs-e nekik ( Miskolc VDF-KER ) az a kis konzol ,ami a kipufogót tartja a váltóházhoz ?! Erre a srác : Véletlenül nincs ! De szándékosan van !
 Majd leesett az állam ,mert nem egy gyakori dolog . 2 hónapja  az összes számomra elérhető bontóban ,ill. autósboltban kerestem , hiába . Így ez is megoldódott , tök gyári stabil a kipu-rendszer :) .
 Hazafelé úton tapasztaltam ,hogy alacsonyabb lett az alapjárat ,meg gázadásra nem azonnal reagál -kicsit torpan. Pedig olyasmi nem volt piszkálva... Valószínűleg a láncfeszítéskor picit elment a gyújtás ,ez a holnapi nap feladata . A szelepdekli újbóli leszedésével együtt ,mert olyan mintha egy szelep bezörrene ... Inkább ellenőrizzük !
 3 hét múlva Balcsi ,akkor aztán adok a szájának !

 A kipu tartó konzolocskáról elfelejtettem képet kattintani , ha eszemben lesz pótolom a mulasztást holnap. Ugyanis már rohantam ,mert otthon vártak Robi és Bálint Atáék a "garázsprojekt " újabb lépésének kitárgyalása miatt ,és egy kis nagykapu leemelgetésre... :)
A cuccos összekészítve ,indulás. A márka ,amihez hű maradok. Sehol olajfolyás ! / Azért a mosó adalékot sikerült mellélötyiznem :( Tiszta itt is :) :) Lengés csill. szilent és gumiágy ... és bepréselve.

Kommentek

Szólj hozzá!

Jelentkezz be az oldal tetején, vagy szólj hozzá facebook-fiókod használatával!